A’Marie dizajn

01
Usluge

✔ web stranica

✔ hosting

✔ unos i obrada sadržaja

✔ usluge održavanja

A’Marie je renomirani dizajnerski brand koji na hrvatskoj modnoj sceni djeluje od 2004. godine. Vlasnica je Anamarija Brkić-Višnjić, jedna od najuglednijih hrvatskih dizajnerica, a kolekcije branda A’Marie izazivaju veliku pozornost publike i medija.

02
Izazov

Izrada A’Marie web trgovine bila je opširan i izazovan projekt koji je zahtijevao visoku razinu komunikacije s klijentom, kreativnosti i tehničkog znanja. Projekt takvog tipa zahtjeva konstantan razvoj i nadogradnje, a sve zahvaljujući analizi ponašanja posjetitelja i pažljivom praćenju analitike web stranice te, shodno tome, primjeni tih podataka u svrhu unapređenja prikaza artikala i procesa kupovine.

Web shop branda A’Marie nije bio usklađen s visokim zahtjevima suvremenih kupaca te je klijent inzistirao na izradi moderne i estetski ugodne web trgovine koja bi kupcima omogućila vrhunsko korisničko iskustvo.

Stari web shop bio je izrazito težak za korištenje zbog nejasno postavljenih kategorija i tražio je od korisnika puno klikanja, zbog čega je kretanje stranicom bilo naporno potencijalnim klijentima.

Također, postojao je problem s prikazom slika. Nisu bile pregledno postavljene, a često se prikazivao i samo dio cijele slike, što je velik problem za bilo koji web shop, a pogotovo za trgovinu kojoj je cilj prodaja dizajnerske odjeće. Posjetitelji moraju biti u mogućnosti lako doći do proizvoda koji ih zanimaju i dobiti sve potrebne informacije o njima, a znamo da se ne kaže uzalud kako slike govore više od tisuću riječi.

 

03
Rješenje

Izrada nove web stranice / web shopa

Klijentu smo napravili smo novu web trgovinu s responzivnim prikazom. Za razliku od starog web shopa, ovaj ima striktno definirane kategorije odjeće, landing page i wishlist (lista želja). Posebice smo obratili pažnju na prikaz web shopa na mobilnim uređajima.

Prikaz informacija unapređen je u odnosu na staru web stranicu. Potraga za idealnim odjevnim predmetom mora biti ugodno iskustvo, pa posjetitelji A’Marie web shopa lako mogu pregledati sve artikle, a jasno je naznačeno koja je kolekcija novija te koji su artikli na sniženju.

Web shop je dizajniran u suradnji s A’Marie, tako da uz tehnološke, ispunjava i visoke estetske standarde. Jedna od najvažnijih stvari kojima smo posvetili pozornost prilikom izrade je kvaliteta fotografija. Fotografije imaju primaran utjecaj na percepciju kupaca o kvaliteti proizvoda te su najčešće temelj za odluku o kupovini, stoga su fotografije visoke kvalitete i njihov elegantan prikaz stavljene u prvi plan.

04

Zaključak

Potvrda kvalitete novog web shopa brzo je došla, jer je već prvo jutro nakon lansiranja nove stranice uočen značajan porast u prometu web trgovine. Za klijenta nastavljamo pratiti posjećenost stranice i ponašanje posjetitelja kako bismo mogli nastaviti unapređivati funkcionalnosti stranice.

 

amarie_mockup_2

 

Rješenje A’Marie web shopa pogledajte na amarie-fashion.com.