Monitor.hr

01
Usluge

✔ web stranica

✔ hosting

✔ upravljanje sadržajem i održavanje

Monitor.hr je prvi news portal u Hrvatskoj koji postoji već 19 godina te svakodnevno objavi preko 30 vijesti. 

02
Izazov

Klijent je imao neučinkovitu web stranicu na kojoj su količina sadržaja i zastarjeli alati trošili preivše resursa što je stranicu činilo sporom i stvaralo loše korisničko iskustvo.

S obzirom da je klijent imao specifične zathjeve po pitanju content managementa, prijašnji sustav administracije nije bio pogodan za upravljanje sadržajem. Osim toga, nije imao mogućnost upravljanja položajem reklama.

03
Rješenje
Izrada nove web stranice

Iako naizgled isti, monitor.hr značajno je tehnički unaprijeđen po pitanju optimizacije brzine i resursa koje je stara inačica portala s visokom posjećenošću zahtijevala.

Cijeli proces postavljanja sadržaja podignut je na višu razinu posebno izrađenim rješenjem koji automatizira povlačenje i prikaz sadržaja različitih portala koje monitor.hr (kao što mu i samo ime govori) prati.

Custom plug-in

S obzirom da svaki portal ima specifične karakteristike, bilo je potrebno omogućiti klijentu da s određenog portala prenese samo željeni dio neke objave. U ovu svrhu, osmislili smo novo rješenju obliku plug-ina. To je tehnički dodatak koji sadržava sve karakteristike web stranice s check-boxovima u kojima se prilikom prvog objavljivanja odabere ono što se želi prenijeti s jedne web stranice na drugu.

04

Ads i content management

Zahvaljujući internacionalnoj suradnji s tvrtkom Way To Grow koja je specijalizirana za upravljanje reklamnim prostorom / optimizaciju oglasnog prostora na web stranicama, značajno je unaprijeđen sustav za prikaz i upravljanje bannerima (ads management) na web portalu.

Zbog izrazito velike količine sadržaja u arhivi i na samoj stranici, kroz proces optimizacije značajno smo umanjili zahtjeve za resursima koje je ovaj portal s visokom stopom posjetitelja tražio u svojoj starijoj verziji. Tako smo omogućili pristup člancima arhiviranima od samih početaka portala te automatizirali i dodatno optimizirali način na koje portal povlači sadržaje s drugih informativnih kanala i društvenih mreža. Sada klijent mnogo lakše može upravljati sadržajem i primjerice, uređivati komentare s društvenih mreža.

Sve ovo je samo početak jer na monitor.hr stižu još mnoga unaprijeđenja i nove funkcionalnosti na kojima kontinuirano radimo.

Portal možete pogledati na monitor.hr, a više o našim projektima možete pročitati u portfelju Plavog Pixela.