Novost iz našeg kreativnog laboratorija! U suradnji s Glazbenom školom Bonar koja organizira Zagreb Guitar Festival i okuplja festivale klasične gitare diljem Europe kroz projekt Eurostrings kreirali smo aplikaciju Scorer, inovativan online sistem za bodovanje.

 

Scorer – moderan i brz sustav za bodovanje

 

Scorer je cloud i web bazirana platforma za ocjenjivanje sa širokom primjenom na natjecanjima različitih profila kojoj je svrha osigurati brzo i pouzdano bodovanje. Suci na raznim natjecanjima mogu koristiti ovu aplikaciju na svojim smartphoneima i tabletima te pomoću nje glasovati u stvarnom vremenu. Obrada rezultata je trenutna i ne zahtijeva dodatan rad i vrijeme bez obzira kako kompliciran sustav bodovanja bio.

Pri osmišljavanju koncepta naglasak smo stavili na jednostavnost korištenja, koja je s obzirom na različite profile korisnika kojima je namijenjena nužna za funkcionalnost ovakve aplikacije. Korisničko sučelje je vizualno čisto i ugodno, a u aplikaciji je ovisno o specifičnim potrebama moguće prikazati ocjene za razne faze natjecanja, podatke o natjecateljima, njihovom nastupu te mnoge dodatne značajke.

Scorer je u trenutku nastanka ovog teksta u fazi pilot projekta, a na zadovoljstvo svih uključenih uspješno je testiran u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg izdanja Zagreb Guitar Festivala, a nekoliko dana kasnije i na natjecanju u sportskom plesu. Nakon uspješne premijere, slijedi faza daljnjeg usavršavanja aplikacije, s namjerom da dobije široku komercijalnu primjenu u području glazbenih, ali i ostalih natjecanja.

Nastavak suradnje sa G.Š. Bonar i Zagreb Guitar Festivalom

 

Osim izrade aplikacije, suradnja sa Zagreb Guitar Festivalom nastavljena je i kroz nadograđivanje službene web stranice za ovogodišnje izdanje festivala. Za Zagreb Guitar Festival i za međunarodnu platformu festivala klasične gitare Eurostrings prošle smo godine kreirali vizualno atraktivne i moderne web stranice, a ove smo godine za ZGF kreirali i način prikazivanja rasporeda događanja na stranici.

U sklopu festivala održavaju se natjecanja, radionice, koncerti, Eurostrings konferencija i popratna događanja, zbog čega se posjetiteljima bilo teško orijentirati kroz veliku količinu informacija. Zato smo izradili pregledan i responzivan način za prikaz rasporeda događanja.

Aplikacija Scorer sigurno će se naći u pozadini organizacije mnogih natjecanja, a o njoj ćemo još pisati kako se projekt bude razvijao. Iduće izdanje Zagreb Guitar Festivala morat ćete pričekati do sljedeće godine, no zato odmah možete pogledati web stranicu Zagreb Guitar Festivala ili platforme Eurostrings. Također, o izvedbi projekata možete više pročitati u našem portfoliu.