Višemjesečna suradnja s prvim hrvatskim web portalom, legendarnim Monitor.hr, rezultirala je stvaranjem novog, tehnički i funkcionalno unaprijeđenog web portala.

Monitor je zadržao svoju izvornu strukturu i izgled, dok je backend moderniziran i prilagođen specifičnim potrebama koje je klijent imao. Izgledom je kultni portal ostao isti, ali tehnički je značajno unaprijeđen po pitanju optimizacije brzine i resursa koje je stara inačica zahtijevala. Tako smo reducirali potrebu za resursima i skupim serverom te dugoročno klijentu ostvarili uštedu.

U suradnji s internacionalnom tvrtkom WayToGrow, specijaliziranom za optimizaciju oglasnog prostora na web stranicama, znatno je unaprijeđen sustav za prikaz i upravljanje bannerima – ads management.

Čitav proces postavljanja sadržaja podignut je na višu razinu posebno izrađenim rješenjem koji automatizira povlačenje i prikaz sadržaja različitih portala koje monitor.hr, kao što mu i samo ime govori, prati. Također, omogućen je pristup člancima arhiviranima od samih početaka portala.

Portal možete pogledati na monitor.hr, a više o našim projektima možete pročitati u Plavi Pixel portfoliu.